Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérem, hogy a részletekért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat: KATTINTSON IDE

Lista rendezése gyártónként Kroop's

SPORT VÉDŐSZEMÜVEGEK 1947-ÓTA

1940-ben Israel Kroop cipészt kérte fel egy vásárlója, akit James McCoy-nak hívtak (későbbi neve Goggles McCoy), hogy tervezzen védőszemüveget számára, amit lóversenyzéshez használhat. Mivel Kroop úr rendkívül kreatív kézműves volt élvonalbeli tervvel állt elő egy karcsú, könnyű és kiemelkedő perifériás látószöget biztosító szemüveg formájában. Fontos tulajdonsága volt a szemüvegnek az is, hogy egymásba illeszkedtek, így többet is felvehetett a zsoké egymás tetejére, hogy a verseny közben, ha sáros lett a lencse, a legfelsőt könnyedén le tudja dobni. Ez az egyszerű, de hatékony kialakítás örökre megváltoztatta a lóversenyzést. Kroop eredeti ötlete időtlennek bizonyult, mivel még ma is szinte minden zsoké ezt viseli. A Kroop márka nemzetközi standard a lóverseny iparban 75%-os piaci részesedéssel.


Egy évtizeddel az első védőszemüveg megalkotása után az ejtőernyőzés is népszerű sporttá vált. Mint kiderült, Kroop találmánya kitűnő védelmet nyújtott a nagy sebességű szabadesés közben az ugrók szemének. Az ejtőernyősök hamar befogadták Kroop szemüvegeit és Boogie Goggle-nek nevezték el. Kroop széles körben elismerten az első ejtőernyős védőszemüveg feltalálója.


Israel Kroop 1991-ben elhunyt, de cége és találmányai tovább élnek. Sok gép, melyet még az alapító adaptált a védőszemüveg gyártáshoz, ma is használatban van az Észak-Carolina-i gyárban. A cég azóta több más piaci szegmensre is kiterjesztette tevékenységét, de a lovassport és az ejtőernyőzés továbbra is a fő területük.


Kroop's
2913 Chamber Drive
Monroe, NC 28110  USA

Bővebben
Mutat 1 - 4 / 4
Mutat 1 - 4 / 4