Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérem, hogy a részletekért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat: KATTINTSON IDE

Ozone Exoceat verseny beülő

Új

Beülő nagy teljesítményű ernyőkhöz

Bővebb leírás

KÉRDÉS, ÁRAJÁNLAT KÉRÉS
  • XS
  • S
  • M
  • L

Adatlap

Legkisebb méret súlya9.30kg
Legnagyobb méret súlya9.70kg

Információ

AZ EXOCEAT BEÜLŐRŐL

Az Exoceat kis légellenállású, nagy teljesítményű bülő komoly XC és verseny repülésekhez. Hosszú fejlesztés eredménye, mely légcsatrona teszteket is tartalmazott a prototípusokat pedig top pilóták próbálták ki és véleményezték. Ezt az új beülőt egyedi megoldások jellemzik, mely az Ozone nagy teljesítményű ernyőinek tökéletes kiegészítője. Műszakilag megújított lábtartó megoldása, "bombay-reserve" mentőernyő konténere, tökéletes áramvonalas kialakítása révén méltán nevezhető új generációs beülőnek.

HIGH-TECH LEVEGŐ BEVEZETÉS:

Az Exoceat speciális levegő bevezetéssel rendelkezik, melynek eredménye az alacsony légellenállás és a maximális nyomás megtartása a beülő pozíciójától függetelenül.

LÉGELLENÁLLÁS CSÖKKENTÉS:

Ahogy a siklóernyők tervezésénél, úgy a beülőknél is lényeges szempont a deformáció, elcsavarodás, megtörés megakadályozása. Az Exoceat felfújható orrkúpja, hátsó "spoilere" és külső felületei rendkívül simák. Zártcellás habszivacs szerkezet biztosítja a könnyű, de merev burkot a pilóta körül és körülveszi a dupla mentőernyő rendszert is. A "belépőéltől a kilépőélig" rendkívül sima felület miatt csekély légellenállása teszi a valaha létezett leghatékonyabb beülővé az Exoceat-et.

KÉNYELEM:

A kis légellenállás mellett az Exoceat-et nagy stabilitásra és kényelemre tervezték. Az ülőfelület kialakítása egyenletes teherelosztást biztosít extrém manőverek esetén is. A beülő a válltól a lábfejig biztosítja a kényelmes megtámasztást, újszerű lábtartó kialakítása révén.

Az innovatív lábtartó, a merevített ülőfelület biztosítja, hogy a pilóta testének egyetlen pontján sem keletkezik kellemetlen szorító érzés, így hosszú repülés során ebben a kényelmes beülőben minden figyelmét a repülésre fordíthatja.

KEZELÉS:

Az Exoceat több beállítási lehetőséget is biztosít, mellyel mindenki saját igényeihez igazíthatja. A stabilitás mértéke szintén állítható.

BIZTONSÁGI TULAJDONSÁGOK ÉS MENTŐERNYŐ RENDSZER:

Az Exoceat kétkezes "double-bombay" mentőernyő konténere nagy felületen, gyorsan, könnyen nyílik. A mentőrernyők bármelyik kézzel könnyedén kioldhatóak nagy "G" terhelés mellett is. A zárt állapotban a beülő felületébe teljesen belesimul, így nem rontja a légellenállást. A versenyeken kialakult vészhelyzetek alapján megfogalmazott igényeket figyelembe véve tervezték meg az Exoceat biztonsági rendszerét.

Az Exoceat protektorral felszerelt beülő, mely az ülőlap alatt kezdődik és a hát teljes hosszát védi. Az Exoceat EN és LTF minősítéssel rendelkezik és megfelel a CIVL 7B fejezet előírásainak, sőt meg is haladja azokat.

"11.2.1 Harnesses
All pilots in 1st Category events must fly with a harness certified to EN1651, LTF09, or LTF03. The harness must be equipped with a back protector certified to LTF09 or LTF03. From 1st May 2016, all pilots in 1st Category events must fly with a harness and back protector combination that has been tested to LTF09." (FAI Sporting Code, Section 7B 1st May 2014)

MŰSZERTARTÓ, BALLASZT, TAPOSÓLAP:

A műszertartó pozícióját a pilóta 90 fokos látószögében helyezték el. Fontos szempont volt, hogy a műszerek erős napfénynél is jó láthatóak legyenek.

A leszerelhető ballaszt tartót a beülő súlypontjában helyezték el.

Bár az Exoceat nem könnyű beülő, a taposólapot a lehető legkönnyebb kivitelűre tervezték annak érdekében, hogy a startnál ne okozzon kényelmetlenséget.

Az Exoceat beülő két méretben kapható. Az "S" méret lábzsákja 5cm-rel rövidebb

JELLEMZŐK

Testmagasság175cm - 190cm
Beülő súlya (tartalmazza: Karabinerek, menytőernyő helyettesítő betét, műszertartó, protektor).9.5 kg
Leszerelhető ballaszt konténer súlya280 g
Maximális terhelhetőség125 kg

Összeszerelési útmutató videó