Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérem, hogy a részletekért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat: KATTINTSON IDE

Ozone F*lite 2 ultrakönnyű beülő

Új

Megrendelhető

KÉRDÉS, ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

420€

  • S
  • M
  • L

Információ

A F*Lite beülő egyszerű ötletből született: „készítsük el a lehető legkönnyebb siklóernyős beülőt”

Ennek eléréséhez egyedi, körültekintően méretezett Dyneema szerkezetet készítettek, melyet a siklóernyőkön is használt kupola textillel borítottak. Ez teszi lehetővé az alig több, mint 100 grammos súlyt.

A F*Lite igazán komoly hike&fly pilóták, para-alpinisták számára készült. A beülő EN minősítése max. 100kg terhelésre szól.

A több, mint egy éves fejlesztés alatt az Ozone csapata a súly minimalizálása mellett arra is törekedett, hogy az egyszerűség mellett lehetőség szerint kényelmes is legyen a beülő.

A textilbe integrált Dyneema háló mintázata nem véletlenszerű, azt pontosan megtervezték az erőhatásoknak megfelelően. A lábak alátámasztását szénszálas merevítő pálca biztosítja.

Fred leírása a Dyneema szerkezetről:
A Dyneema hálószerkezet a szuperpozíció elvének egyedi hálózatokra vonatkoztatott eljárásával készült.

„A szuperpozíció elve lineáris egyenletekkel leírható fizikai rendszerre vonatkozó általános elv„

„…ha egy hálózatban több elem van, akkor ezek együttes hatása a hálózat egy pontján úgy határozható meg, hogy az elemek hatását egyenként vesszük figyelembe…”

Külön hálózat készült az ülőfelületre, többrétegű hálózat a hát és a váll megtámasztására. Az egyes hálózatokat külön-külön azok helyzetének specifikus igénybevétele, a pozíciójukban ébredő feszültség alapján tervezték meg.

Ezen a videón jól láthatóak a különböző színekkel jelzett hálózatok:

F-Lite3D.mp4

A két fő hálózat a sárga, mely színű a combok alátámasztását és a zöld, mely a váll megtámasztását biztosítja. E kettő működik főként a repülés közben, míg a le- és felszállásnál áttevődik a terhelés a rózsaszín és fehér színnel jelöltre.

TULAJDONSÁGOK:

  • Súly: 103g
  • Anyagok: Porcher ripstop 27g, dyneema szál
  • A beülő 170cm – 185cm testmagassághoz megfelelő