Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérem, hogy a részletekért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat: KATTINTSON IDE

Finsterwalder PARALOCK karabíner

T_F_002

Új

Könnyű, terhelés alatti is kioldható karabíner

Bővebb leírás

Megrendelhető

KÉRDÉS, ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

89€

Információ

A klasszikus siklóernyős karabínerek terhelés alatt záródnak, a főernyő leválasztása a beülőről nem lehetséges. Bizonyos helyzetekben ez nem csak célszerű, de életmentő is lehet pl. folyóvízre, vagy nagyon erős szélben történő leszállásnál. Irányítható mentőernyő használata esetén is szükségessé válhat, ha a főernyő stabil begyűjtése nem sikerül. A PARALOCK karabíner szükségtelenné teszi a zsinórok elvágását.

A PARALOCK karabíner leválasztható kialakítása alkalmassá teszi a használatát más területen is, pl. légi vagy vízi mentésnél, ejtőernyőzésnél.

A PARALOCK karabíner könnyű és tartós
Súlya mindössze 73gramm, így jól használható Hike&Fly túrázásnál, de alkalmas tandem ernyőzőshez is.

A PARALOCK és a QUICK-OUT karabínerek az egyetlenek ebben a kategóriában, melyek csere periódusa szóló használat esetén 8, tandem használatnál 5 év.

A PARALOCK sárkányrepülős felhasználásra is alkalmas, melynél a csere periódus 5 év és a használati idő korlátlan.

Könnyű használat akár kesztyűben is
A hevederek csatlakoztatása után a PARALOCK karabíner automatikusan és biztonságosan záródik. A nyitás a kioldó kar 120°-os elfordításával rugó ellenében egy biztosító gomb megnyomása után lehetséges. A véletlen kioldást egy biztonsági kupak akadályozza meg.

Demo video a fel és leszerelésről

Video: Leoldás mentőernyő kidobása után

Érvek a főernyő leoldása mellett, mentőernyő használata esetén:

  • Az LTF előírása szerint a mentőernyő maximális elfogadható süllyedése 6.8m/s. Ugyanakkor nem közismert, hogy a mentőernyők süllyedését főernyő használata nélkül tesztelik. A főernyő jelenléte mentőernyő dobás esetén hatással lehet a süllyedésre, adott esetben gyorsíthatja azt, növelve ezzel a sérülés veszélyét.
  • A modern mentőernyők maximális süllyedése 5.5m/s, mely csak akkor érhető el, ha a mentőernyő oldalirányban is halad és ez a siklás bizonyos emelést generál.
  • A le nem választott, vagy csak egy oldalon leválasztott főernyő akadályozza a siklást, és ezáltal növeli a süllyedési sebességet.
  • Az irányítható mentőernyő nagy előnye a földetérés helyének megválasztása, de a főernyő jelenléte akadályozhatja az irányítást.
  • A főernyő leválasztása előnyös lehet a mentőernyővel fára érkezéskor, mert az ernyő sérülésének veszélye is kisebb.

A főernyő leoldása esetén gondoskodni kell a gyorsító leválasztásáról is, amihez speciális kialakítású kapocsra van szükség!

Főbb tulajdonságok:

  • Törő teherbírás: 2,800 DaN
  • Titanal ötvözetből formakovácsolt
  • Krómacél elválasztó és rögzítő tüske
  • Csere intervallum: Szóló használat esetén 8 év, tandem és sárkányrepülős használat esetén 5 év (az üzemidő korlátlan)
  • Súly: 73 g/db

Az ár 1db-ra vonatkozik!