Ozone SPYDER Light motoros siklóernyő Nagyítsd

Ozone SPYDER Light motoros siklóernyő

Új

Light - SharkNose - Reflex

KÉRLJ ÁRAJÁNLATOT!

Bővebb leírás

KÉRDÉS, ÁRAJÁNLAT KÉRÉS
 • 22
 • 24
 • 26
 • 28

Információ

SPYDER

A siklóernyős pilóták régóta élvezik a könnyített felszerelések előnyeit; kisebb csomagtérfogat, könnyebb szállítás és lényegesen jobb start tulajdonságok. Immár a motoros siklóernyősök is részesedhetnek ezekből az előnyökből, mivel a SPYDER a számukra tervezett könnyített ernyő.

A SPYDER a SIROCCO nyomdokain halad, mely az Ozone első fullreflex profilos könnyített ernyője volt. A SPYDER a ROADSTER2 alapjaira épül, de önsúlyban (mérettől függően) átlagosan 1,5kg-mal könnyebb. A SPYDER ugyanzokkal a kényelmi tulajdonságokkal, teljesítménnyel, sebességgel, stabilitással rendelkezik, mint elődje, megtoldva azokat a gyenge szélben is rendkívüli startolási tulajdonságokkal. A SPYDER a pilóták és a felhasználás széles skáláját fogja át a kezdőktől a tapasztalt túrázókig. A SPYDER bármely körülmények között nagy biztonságot nyújt.

A SPYDER-ben az OZONE világbajnok PPG tervezői csapatának minden tudása összpontosul. A hibrid anyagfelhasználás, mely a megfelelő helyeken erős, így egyidejűleg optimalizálja a tartósságot és a könnyűséget. Az erős és UV ellenálló Dominico D20D a kritikus helyre a kupola elejére, míg a régóta bevált és könnyű 27g/m2-es Porcher Skytex a felső kupola hátsó részére és az alsó kupolára került. A könnyített anyagoknak ez a tervezett felhasználása megfelelő kezelés mellett nem feltétlenül rövidíti az ernyő élettartamát. A használat során viszont a könnyűség előnyei nyilvánvalóan érezhetőek, mert az amúgy is nehéz PPG felszerelésben bármely könnyítés jól jön. A súlycsökkentés a szállítási előnyökön túl a földi manővereket is könnyebbé teszi. A SPDYER még szélcsendes időben is könnyen a fej felé emelkedik és ott is marad, valamint a startsebesség igénye is lényegesen alacsonyabb, így kisebb motor teljesítmény és rövidebb kifutó kell a levegőbe emelkedéshez.

A SPYDER minden korszerű, innovatív fejlesztés eredményét magán hordozza, így a „Shark Nose” és az  „Ozone Reflex Profile (OZRP)” is megtalálható rajta. A „Shark Nose„ belépőél kialakítás állandó emelőerőt és belső nyomást biztosít, az állásszög széles tartományában. Ez a megoldás növeli a stabilitást kigyorsított helyzetben és turbulens időben egyaránt, valamint ezáltal az enyő megbocsátóan viselkedik erős fékhasználat esetén átesés közeli állapotban. Optimalizált zsinórzat és megerősített belépőél gondoskodik az alacsony ellenállásról és a tartósságról.

A hevederek hosszú járatú trimmel és gyorsító rendszerrel készülnek így az utazósebesség és a végsebesség tetszés szerint beállítható. A trimm és a gyorsító rendszer integrált, így szinte azonos hatása van mindkettő használatának. Más paramotor ernyőktől eltérően lehetséges és biztonságos alacsony trimm állapot mellett a gyorsító bármely állapotában repülni. A hevedereken a „TST” (tip steering system) szárnyvég elcsavarás elvén működő rendszer is megtalálható, mely kigyorsított repülésnél agilis, pontos manőverezést tesz lehetővé. https://www.youtube.com/watch?v=_p54lfGHSvs

A fékfogantyú helyzete a felhasználástól függően állítható, így könnyen hozzá igazítható akár trike-os felhasználáshoz is.

A SPYDER a ROADSTER-hez hasonlóan azok számára is készült, akik gyakran repülnek leállított motorral, mivel repülési tulajdonságai így is kiválóak. Kismértékű süllyedése alkalmassá teszi a termikelésre, siklószáma alapján akár távrepülésre is megfelelő.

FŐ TULAJDONSÁGOK

 •   Könnyű start gyenge szélben
 •   Rövid kifutó igény
 •   Kis légellenállás, magas teljesítmény
 •   Magas trimmsebesség
 •   Rendkívül magas csúcs sebesség
 •   Stabilitás turbulens időben
 •   Élvezetes, precíz, mégis megbocsátó viselkedés
 •   TST (tip steering system)
 •   Állítható fékmagasság
 •   Shark Nose technológia

 

Legyél akár kezdő tanuló, hétvégi, vagy haladó, tapasztalt pilóta, akinek a távrepülés jelent sikert, ha egy könnyű, biztonságos, jó teljesítményű ernyőt keresel, a SPYDER az ideális választás számodra!

Kellékek