Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérem, hogy a részletekért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat: KATTINTSON IDE

Kortel Kockpit Safe

T_K_008

Új

Kockpit Safe műszertartó

Bővebb leírás

Megrendelhető

KÉRDÉS, ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

149€

Információ

Kockpit Safe a Kockpit II típus továbbfejlesztett változata, mely nem csak egy műszertartó, hanem, mint neve is mutatja, a felszerelés biztonsági elemeinek is fontos része.

Sok siklóernyős baleset oka az, hogy a pilóta elfelejti bekapcsolni a combhevedert. A balesetek elemzésénél az is kiderült, hogy gyakran a műszertáska jelenléte okozza ezt a hibát, mivel az eltakarja a combhevedert.

A KortelDesign tervezői ezért egy biztonsági elemet építettek be a Kockpit Safe műszertartóba.

A 350kg teherbírású Dyneema zsinórból és kisméretű PinLock karabinerből álló kiegészítőt az egyik combhevederhez rögzítve, megakadályozza a pilóta kicsúszását.

JPEG - 296 kb

Természetesen a biztosító rendszer megléte mellett is szükséges a start előtti ellenőrzés!

Az új Kockpit Safe két fő részből áll:

  • A felső rész tépőzáras felülettel, mely a műszerek elhelyezésére szolgál és a mágneses fedél, mely start előtt és leszállás után védi a műszereket.
    JPEG - 167 kb
  • Az alsó tartórekesz 3-4 literes kapacitással.

Kockpit Safe kétpontos, állítható felfüggesztése lehetővé teszi, hogy mindenki a saját igényei szerint, a beülő geometriájához igazíthassa a legjobb láthatóság érdekében.
Kockpit Safe megnövelt mérete biztosítja az egyre elterjedtebb, nagyobb műszerezettség számára szükséges helyet.
A tépőzáras felüeten egy rugalmas nyílással ellátott neoprén zseb is nyílik, ami rádió, fényképezőgép számára biztosít könnyen hozzáférhető biztonságos rögzítést.

A legalsó rekeszből előhúzható, átlátszó felületű irattartóban pl. versenyeken szükséges feljegyzések, instrukciók helyezhetőek el.